Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙ-ΣΤΡΟΦΗ Αλογοσκούφη…από το παράθυρο!

Περί αντικειμενικότητας …

Προκαλεί έκπληξη το πώς παρουσίασαν τα νέα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης. Βάφτισαν τη νέα φορο-επιδρομή με νέους έμμεσους φόρους (ποτά, τσιγάρα), προς όλους τους έλληνες ανεξαιρέτως, ως «εγκατάλειψη της πολιτικής Αλογοσκούφη»!

Δηλαδή ο Αλογοσκούφης τι έκανε τόσα χρόνια με την αύξηση του ΦΠΑ, την μείωση των φορολογικών συντελεστών, την μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, το ΕΤΑΚ, κλπ. ?

Επί 5 χρόνια μειώνονται διαρκώς οι άμεσοι φόροι προς τους έχοντες και αυξάνονται σε πραγματικές τιμές άμεσοι φόροι προς τους μικρομεσαίους και οι έμμεσοι φόροι προς όλους! (που γονατίζουν όμως περισσότερο τους εργαζόμενους).

Προκαλεί έκπληξη πως βάφτισαν ως νέα καθιέρωση ενός δίκαιου φόρου «Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας», την επί της ουσίας τιμωρία –για άλλη μια φορά- των νέων άγαμων (δηλαδή αυτών που είναι φοιτητές, άνεργοι ή παίρνουν 600-700 € και που τους έγραψαν κάποιο σπίτι οι γονείς τους για να πέσουν οι ίδιοι κάτω από το αφορολόγητο του ΕΤΑΚ του Αλογοσκούφη).

Ο Παπαθανασίου επί της ουσίας μείωσε το αφορολόγητο όριο στο ΕΤΑΚ και απάλειψε και την ευνοϊκή ρύθμιση πρώτης κατοικίας…Τώρα, που πολλοί γονείς έγραψαν στα παιδιά τους σπίτια για να μην είναι οι ίδιοι ιδιοκτήτες 2 κατοικιών ή για να κατέβουν οι ίδιοι κλιμάκιο στον ΕΤΑΚ, ο «μάγκας» τα ξαναμάζεψε!

Σταθερά οι νέοι, η ποιότητα ζωής τους και η προοπτικής τους στο στόχαστρο της φιλελεύθερης νέο-δεξιάς!

Μόνο όσοι έχουν τρώγλες ή αγροικίες δεν θα πληρώσουν. Όσο για την προοδευτικότητα του φόρου προς τα πάνω …κάπου χάθηκε!

MEGA-ΛΟ ΚΟΛΠΟ!

Για άλλη μια φορά η αντικειμενικότητα του MEGA μας άφησε άφωνους!

Από την συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου κράτησαν 2 μόνο πράγματα, το ότι ζήτησε (για πολλοστή φορά) εκλογές και το ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο για το amore τους, τον Κώστα Σημίτη!

Ταυτόχρονα απογοητεύτηκαν από 2 πράγματα (ειδικά ο Πρετεντέρης).

Πρώτον. Από το ότι ο Παπανδρέου δεν τους έκανε σοφότερους για το πώς θα βγούμε από την κρίση (προφανώς τους 5 άξονες που ανέλυσε ο Γιώργος δεν ήθελε να τους ακούσει).

Δεύτερον. Από το ότι δεν τους είπε με ποιους θα κυβερνήσει (ειδικά στην οικονομία) …για «να πιάσουν πόρτα για τον χειμώνα». Άλλωστε αυτή ήταν και η σημαντική πολιτική ερώτηση του δημοσιογράφου (Χασαπόπουλου) του MEGA (αυτός τουλάχιστον παραδέχτηκε ότι. από την Δ.Ε.Θ. και μετά, το ΠΑ.ΣΟ.Κ προτείνει μέτρα για την έξοδο από την κρίση).

Σα να μην έφταναν όλα αυτά οι «αναλυτές» του MEGA συγκρίνοντας την συνέντευξη Γιώργου με το «διάγγελμα» του Πρωθυπουργού, διαπίστωσαν ότι και τα δυο ήταν γενικόλογα, ότι ο Παπανδρέου είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση (πρωθυπουργική) και ότι ο ένας ζητάει εκλογές, χωρίς να λέει γιατί και ο άλλος «συναίνεση» και «ανοχή», χωρίς επίσης να λέει γιατί….

Όποιος είδε την ανάλυση, αλλά και τα αποσπάσματα θα διαπίστωνε πως επιμελώς έκρυψαν τα πιο σημαντικά στοιχεία της συνέντευξης του Γιώργου Παπανδρέου.

Απέκρυψαν γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητάει εκλογές. Απέκρυψαν ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες, αφού επί της ουσίας δεν υπάρχει «κυβερνητική σταθερότητα», ούτε «υπευθυνότητα», ούτε «σχέδιο» και φυσικά «αξιοπιστία».

Απέκρυψαν τους άξονες και τις δέσμες μέτρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (για την οικονομία, την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την λειτουργία του κράτους, την εξωτερική πολιτική). Άξονες και δεσμεύσεις που όχι μόνο δίνουν διέξοδο, αλλά επί της ουσίας είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Απέκρυψαν γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν μπορεί να συναινέσει με μια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά κυρίως έχει χάσει προ πολλού την συναίνεση, αλλά και την ανοχή του λαού! Μια Κυβέρνηση που ξεπουλάει την προοπτική της χώρας και την ασφάλεια της κοινωνίας, για να αγοράσει «χρόνο εξουσίας».

Απέκρυψαν την διάθεση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να κάνει τομές στο Κράτος με βασικό στόχο την διαφάνεια και την αυτονομία του πολιτικού συστήματος και με αξιοποίηση νέων –ανεξάρτητων- στελεχών. Και όχι απλά διευθετήσεις συμφερόντων, ρουσφέτια εξαγοράς ψήφων και λαϊκιστικές διακηρύξεις για «αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη», όπως κομπάζει ο Κ. Καραμανλής (σε μερικούς μήνες, με Κυβέρνησης ΝΔ, σχεδόν όλοι θα έχουν ανάγκη).

Απέκρυψαν την αυτοπεποίθηση που έχει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε σχέση με τις εκλογές, αλλά κυρίως την υπευθυνότητα του, σε σχέση με τους θεσμούς και με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Παπανδρέου το είπε ξεκάθαρα! Όποιος δεν σκοπεύει να κάνει εκλογές –μέσα στο 2009- και όποιος δεν φοβάται το αποτέλεσμα τους δεν ανοίγει θέμα εκλογικού νόμου, ζητώντας την εφαρμογή ενός καλπο-νοθευτικού κατασκευάσματος.

Όποιος δεν φοβάται το αποτέλεσμα των εκλογών, δεσμεύεται ότι δεν θα προκαλέσει άλλες εκλογές μέσα στο 2010, δίνοντας θετική ψήφο στο νυν Πρόεδρο, όποιος και αν κυβερνά…αλλά που? «Να! πάει» τον Καραμανλή που ξέρει ότι είναι η επόμενη αντιπολίτευση!

Όμως για όλα αυτά το MEGA σιώπησε!

Δεν ανέδειξε ούτε καν την θέση του Γιώργου Παπανδρέου για τα περί «καταλληλότερου» ‘δημοσκοπικά’ Πρωθυπουργού. Μια «στατιστική» πίσω από την οποία κρύβεται κάθε τρεις και λίγο ο Πρετεντέρης για να κρατάει τον αναπνευστήρα στην Κυβέρνηση και για να συντηρεί την ανασφάλεια στο λαό για τις ικανότητες του Γιώργου Παπανδρέου.

Πώς όμως το MEGA θα μπορούσε να κάνει αλλιώς? Ο Γιώργος για μια ακόμα φορά κατακεραύνωσε τα λαμογο-ΜΜΕ και είπε ότι θέλει αυτόνομο πολιτικό σύστημα.

Πως άλλωστε θα μπορούσαν να αναδείξουν όλο το σκεπτικό και τις προτάσεις του Παπανδρέου και να τις συγκρίνουν με το «κενό θεατρικό ευχολόγιο» του Καραμανλή?

Αφού ο Γιώργος «τόλμησε» να πει ότι θέλει βουλευτές ανεξάρτητους από «μιντιακά» και άλλα συμφέροντα, μέσα και από μια ουσιαστική αλλαγή του εκλογικού νόμου?

Αυτό ακριβώς αυτοί δεν το θέλουν! Αυτό ακριβώς τους ενοχλούσε και τους ενοχλεί! Αυτοί βολεύονται με πολιτικούς τύπου Σουφλιά, Καραμανλή, Αβραμόπουλου, Παυλόπουλου, Μεϊμαράκη, Βερελή, Λοβέρδου, Αποστολάκη, Πρωτόπαππα, Τσουκάτου, κ.α. «κεντρώων», «αρεστών» και «στρογγυλεμένων»….