Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Τραγική η κατάσταση της ελληνικής δημοσιογραφίας...ακόμα πιο τραγική η στάση της δεξιάς!

Είναι τραγική η κατάσταση της ελληνικής δημοσιογραφίας, γεγονός που τροφοδοτεί και την τραγική «επικοινωνιακή τακτική» των κομμάτων της δεξιάς …που στην ουσία συνεχίζουν το "χάιδεμα αυτιών" και την "υποκρισία"... παρά την αλλαγή ηγεσίας (ΝΔ) ή την δήθεν υπεύθυνη στάση κατά την ψήφιση του μνημονίου (ΛΑΟΣ).

Επί μήνες χρυσοπληρωμένοι κοντυλοφόροι και αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί κατηγορούσαν τον Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ότι αδράνησε τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο-Ιανουάριο και έτσι ξεκίνησε η «κούρσα» των “spread”…

Επίσης ταυτόχρονα με την κατηγορία για αδράνεια κατήγγειλαν την Κυβέρνηση και τον Παπακωνσταντίνου ότι περιγράφοντας την «κατάντια» της χώρας και της οικονομίας της ότι έδωσαν την αφορμή στους κερδοσκόπους να επιτεθούν…

Φυσικά δεν τους ενόχλησε πότε η «κατάντια», αλλά τους ενοχλεί αυτή να κατανοηθεί και φυσικά να δρομολογηθούν λύσεις.

Τώρα που αποκαλύπτεται ότι ο ΓΑΠ δεν άφηνε τον χρόνο να πάει χαμένος, αλλά κινούνταν προς τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα, φωνάζουν.

Η Κυβέρνηση έκανε 3 απλά πράγματα εκείνη την περίοδο:


Εξηγούσε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, των δημοσίων οικονομικών, της κρατικής διοίκησης και της μη ανταγωνιστικής παραγωγικής βάσης της χώρας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό προκειμένου να καταλάβουν τόσο οι πολίτες, όσο και οι ξένοι ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ταμειακό και ότι δεν θα ήταν δυνατό μόνο με περιστολή δαπανών και «σκληρά μέτρα» (που ζητούσαν επίμονα οι Ευρωπαίοι) να λυθεί η «ελληνική κρίση».

Ταυτόχρονα ήταν σημαντικό οι Έλληνες πολίτες να καταλάβουν ότι θα ακολουθούσε μια μεγάλη περίοδος που η χώρα θα βρισκόταν κάτω από «επιτήρηση» (για αυτό και τα περί περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας) προκειμένου να γίνουν αυτές οι αλλαγές και ότι μαζί με το «πακέτο» των χρημάτων «στήριξης» θα υπάρχει και πακέτο «μέτρων προσαρμογής» (εσωτερική υποτίμηση), προκειμένου η Ελλάδα να αποδείξει στους εταίρους και τους λαούς τους, ότι δεν θα πάρουμε δανεικά και αγύριστα…

Η γερμανική «medioκρατία» έπαιξε κομβικό ρόλο στην προπαγάνδα κατά του ελληνικού λαού για να κάνει σαφές το μήνυμα προς την ηγεσία και το λαό μας…


Προσπαθούσε να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως τους Γερμανούς, ότι χρειάζεται μια «συνολική λύση» για το ελληνικό πρόβλημα που θα χρειαστεί βάθος χρόνου και σταθερή χρηματοδότηση (μηχανισμός στήριξης), γιατί οι πραγματικές αλλαγές είναι οι μεταρρυθμίσεις και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας που θέλουν χρόνο.

Αν αυτός ο χρόνος με τις αναγκαίες πιστώσεις δεν υπήρχε τότε ο «αδύναμος κρίκος Ελλάδα» θα ήταν αφορμή για γενικευμένες επιθέσεις στο € και αυτό θα ήταν επικίνδυνο για όλους… συνεχώς και μακροπρόθεσμα (ως ντόμινο).

Η Γερμανία άργησε να το καταλάβει …και για αυτό δεν απεφεύχθη το μοιραίο!


Τέλος έπρεπε να βρει τις αναγκαίες πηγές χρηματοδότησης για να συγκεντρωθεί το τεράστιο ποσό που χρειαζόταν η χώρα. Τα ποσό που μας έδωσε/δίνει το ΔΝΤ είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του Οργανισμού και ο συνολικός διακανονισμός ένας από τους «φιλικότερους» που έχει πετύχει χώρα…


Αναρωτιέμαι λοιπόν έπρεπε ή δεν έπρεπε ο ΓΑΠ να συνομιλεί «μυστικά» με το ΔΝΤ και να «εκμεταλλευτεί» την σχέση του με τον Στρος Καν?

Έπρεπε ή δεν έπρεπε να εξηγεί στους Ευρωπαίους ότι δεν φτάνει μόνο η λιτότητα, αλλά και μια σειρά μέτρων που κατά την εφαρμογή τους η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι εκτός αγορών?

Έπρεπε ή δεν έπρεπε να εξηγήσει και στον ελληνικό λαό –ομαλά– ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα και πόσες αλλαγές/θυσίες χρειάζονταν?

Αυτά μπορούσαν να γίνουν σε μια-δυο εβδομάδες? Μπορούσαν να γίνουν όλα δημόσια??


Οι ίδιοι «συστημικοί» κοντυλοφόροι δεν κατηγορούν τον ΓΑΠ ότι οι δηλώσεις του «εκτίναξαν» τα spread? Αλήθεια που θα ήταν τα spread, οι καταθέσεις των τραπεζών και συνολικά η ελληνική οικονομία αν ο ΓΑΠ έλεγε τον Δεκέμβρη μετά τη Σύνοδο Κορυφής: «…συζητάω με τον Στρος για να δούμε πόσα λεφτά χρειαζόμαστε και πότε θα τα πάρουμε και με τους Ευρωπαίους για να δούμε για πόσο διάστημα και με τι τόκους/όρους θα μας δανείσουν… σε 2-3 μήνες θα έχουμε καταλήξει….»

Θα υπήρχε σήμερα οικονομική δραστηριότητα, λαϊκές καταθέσεις και σχετικά ομαλή κοινωνική ζωή, τουρισμός, κλπ ή θα είχαμε πανικό στις τράπεζες …και τα supermarket και κοινωνικό χάος?


Είναι γελοίο και ανεύθυνο αυτό που κάνουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι!

Ποιο ανεύθυνο είναι αυτό που κάνει η Ελληνική δεξιά που μας οδήγησε σε αυτή την τραγική κατάσταση και ακριβώς επειδή δεν ήξερε και δεν μπορούσε να τη χειριστεί …εξαφανίστηκε!

Ποιος «καταλληλότερος» ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί με όλους τους ηγέτες του κόσμου… όταν οι μόνες διεθνείς σχέσεις που «διαμόρφωνε» ήταν με την «διεθνή κουζίνα»…?


Τέλος ας καταλάβουν οι έλληνες ότι οι κάθε λογής διασκεδαστές τους… πρώτα δουλεύουν για τα αφεντικά τους…. και μερικά από αυτά είναι Γερμανοί!

Ας αναρωτηθούν λοιπόν ποιοι επιχειρηματίες θέλουν να αποτύχει η χώρα και γιατί (αποτυχία = ξεπούλημα πλούτου + διαρκής ομηρία των εργαζόμενων) και θα καταλάβουν το ύφος και το στόχο κάθε
"αποκάλυψης"!