Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Σκέψεις...και σενάρια, που όμως δεν είναι τελείως "φανταστικά"

Διακινδυνεύω μια πρόβλεψη-σκέψη...

Όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα αποτελούν ένα συγκροτημένο εδώ και καιρό σχέδιο οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών "μαριονετών"... Το ΠΑΣΟΚ ως αντίληψη και ο ΓΑΠ ως πρόσωπο είναι εμπόδιο στον σχεδιασμό τους να γυρίσουν την Ελλάδα οικονομικά και κοινωνικά -με ή χωρίς Euro - στο 1950. Επιδιώκουν όλη η κρίση (εθνική και διεθνής) να περάσει στη κοινωνία και αυτοί (τραπεζίτες και τζάκια) να συνεχίσουν να κάνουν "business as usual". Μάλιστα χρησιμοποιούν την κρίση, όπως και όλοι οι δεξιοί απανταχού στη γη, ενάντια στον εξισορροπητικό ρόλο του κράτους και στα βασικά στοιχεία που συγκροτούν την πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση των Κυβερνήσεων και των αποφάσεων τους.

Δυστυχώς, σε αυτό μετέχουν και καριερίστες-στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι απόλυτα εξαρτημένα! Αν ο ΓΑΠ επιχειρήσει να τα "απομακρύνει"... Αν δουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν μια Κυβέρνηση διαφόρων συνδυασμών από τα 4 "συστημικά" κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) και με Πρωθυπουργό επιπέδου "Παπαδήμου, Ψυχάρη...ή καταλληλότερου" δεν θα διστάσουν να πάνε ακόμα και σε "εκτροπή"....τύπου Αιγύπτου (αποπροσανατολισμένη λαϊκή εξέγερση κατευθυνόμενη από blog και f/b...χάος σε δημόσιο και δρόμους...προσωρινό στρατιωτικό συμβούλιο...κυβέρνηση εθνικής ενότητας:δημοσιογράφων, οικονομικών παραγόντων και πολιτικών που θα ιδρύσουν τα νέα κόμματα. Τα γεγονότα της 28ης ήταν μια καλοστημένη πρόβα... Αν η Κυβέρνηση Παπανδρέου συνέχιζε ...στις 25 Μάρτη ίσως και τμήματα του στρατού να παρέβαιναν "αυτοβούλως" με διάφορους τρόπους εντός και εκτός παρελάσεων...).

Φουσκώνουν την οργή του λαού εδώ και καιρό και τον τροφοδοτούν συστηματικά με το "όραμα" της μη αναγνώρισης του χρέους (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, Πολίτες κατά του Χρέους, κλπ) και το "δίκαιο" αίτημα να τιμωρηθούν οι κλέφτες-πολιτικοί (κινήσεις "ΣΠΙΘΑ", Καζάκη, κ.α.)
Η συνεχής κριτική του MEGA προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, η συνεχής απόδοση δημοσίου λόγου στους απόστρατους, τα γεγονότα στην Σχολή Ευελπίδων, και πολλά άλλα, είναι μηνύματα προς όσους πολιτικούς σκέφτονται να αντισταθούν και προς τον λαό.... Ειδικά το γεγονός στη Σχολή Ευελπίδων -αφού ο φασίστας είναι γιος ταξιάρχου στον Έβρο- δείχνει ότι ήταν σχεδιασμένο και ότι υπάρχει κάλυψη και "κινητικότητα". Οι συμβολισμοί είναι προφανής (και ο Παπαδόπουλος από τον Έβρο ξεκίνησε τα "κατορθώματα" του....)

Βρισκόμαστε μπροστά στο παράδοξο ...η Τουρκία να περιορίζει την επιρροή του στρατού...και η Ελλάδα να τον φέρνει σε πρώτο πλάνο, παράλληλα με την άνοδο της ακροδεξιάς σκέψης και την συνεχή "ωραιοποίηση" της (πάλι από το MEGA)....
Δυστυχώς, τα μεγάλα "εκδοτικά" συγκροτήματα της "δημοκρατικής παράταξης", όπως θέλουν να λέγονται... λειτουργούν πλέον όπως δούλευαν τα "ανάκτορα". Οι επιχειρηματικές οικογένειες που συνεργάζονται πίσω από αυτά, ονειρεύονται σχέδια Μάρσαλ, επενδύσεις, θαλασοδάνεια, κλπ, όπως αυτά που έδινε η "Χούντα" και ο Καραμανλής! Η χώρα πάει "πρόσω ολοταχώς" προς τα πίσω και το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν το έχει κατανοήσει, αλλά πρωτοστατεί στην κακοφωνία και στην "ανιστόρητη" προσέγγιση της εθνικής και διεθνούς πραγματικότητας!

Η "Κυβέρνηση Παπαδήμου" ήταν και είναι στρατηγικό λάθος και πρέπει να τελειώνουμε μαζί της γρήγορα!!! Όπως βγαίνουν διάφοροι "νεόκοποι" και ανιστόρητοι και μιλάνε για το "νέο ΠΑΣΟΚ" και νέους κύκλους μεταπολίτευσης, χωρίς ιδεολογικό περιεχόμενο και ταξικό προσανατολισμό... πρέπει να βγουν και άλλοι και να μιλήσουν για τις πραγματικές και βαθύτερες αξίες που συγκροτούν το ΠΑΣΟΚ... Πολύ βαθύτερες από τον απλό "δημοκρατικό σοσιαλισμό" που επικαλείται ο Κουβέλης... Αυτό μόνο ταιριάζει σε χώρες της Κ.&Β. Ευρώπης που δεν έχουν γνωρίσει "εκτροπές" και εμφυλίους.

Στην Ελλάδα η "δημοκρατία" και η "πατριωτική" διακυβέρνηση δεν ήταν ποτέ αυτονόητα και είναι πάντα στοιχείο αγώνα, διεκδίκησης και επαναβεβαίωσης! Όλα αυτά μαζί είναι το ΠΑΣΟΚ! Πρέπει άμεσα να ανασυνταχθούμε και πρέπει όλοι οι σύντροφοι που νοιώθουν απογοητευμένοι να καταλάβουν ότι αυτά που διακυβεύονται είναι πολύ περισσότερα από μερικές χιλιάδες Euro, καταθέσεις ή ακίνητα που χάνουν/απαξιώνονται... Πρέπει να πιέσουμε τους Βουλευτές μας να πάρουν πρωτοβουλίες και να υπάρξει ακόμα και "αυτο-οργάνωση" μέσα στις οργανώσεις/συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ!